Hét végén ajánlásra megnéztük a Tigris éttermet.
Meglepődtünk, hogy mi lett az egykori La Fontaine étterem helyén. Éppen ott volt a tulajdonos és kicsit érdeklődtünk nála, mielőtt belefogtunk az evésbe.
A beszélgetésből kiderült, hogy az étteremnek helyet adó épület a XIX. század végén luxus szállóként működött. Az egykori Tigris szállót Hild József tervezte klasszicista stílusban és korának legelőkelőbb helye volt. 1840-ben adták át és a mai napig műemléki védettség alatt áll.
A belső kialakítás fénypontja a rögtön a bejárattal szemben található több mint 100 éves tölgyfa bárpult, mely az étterem többi részével együtt teljes felújításra került. A ma oly divatos modern belső enteriőrt elhagyva az étterem megpróbálta a korabeli kedvelt nagypolgári stílust megőrizni. Ezt mutatja a berendezés, a kiegészítők és a hófehér Zsolnay étkészlet, melyben az ételeket tálalják.
A Tigris étterem a Gere Pincészet budapesti referencia éttermeként működik. Választékában megtalálható a Gere Pincészet összes borkülönlegessége - több mint 30 féle bor. Az étteremben az összes neves magyar borász borai is jelen vannak , így elmondható, hogy bor- és pezsgőválasztéka egyedülálló. A vörösborok temperálására borszoba került kialakításra.
Az ételek tekintetében a magyar konyha az irányadó. A hagyományos ízek a legmodernebb konyhatechnológiai eljárásokkal készülnek, az ételek tálalása is formabontó.
Az étterem fő célkitűzése, hogy a drágább, minőségi borok, borkülönlegességek elérhető áron jussanak el a fogyasztóhoz.
Mi nagyon jót ettünk!
Ajánlom!
Cím: Budapest, V. Mérleg u.10.